Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4488 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
Dam napisał:
BiZi napisał:
gama28 napisał:
Taaaa, jedni będą bojkotować innym z kolei będzie nie po drodze ze względu na emigrację lub wakacje. Za to polskie Babunie i Dziadziunie podreptają do urn wyborczych zaraz po mszy, bo im zawsze po drodze... Garstka zagłosuje na lewicę, a reszta tak jak ksiądz przykazał...

tysiace ludzi, ofiar powodzi mysli teraz tylko i wylacznie jak tu przezyc, gdzie zamieszkac, co dac dzieciom do jedzenia, w co sie ubrac a te kutafony z rzadu mysla tylko o wyborach...

czy myslisz, ze ofiary powodzi pojda do urn z usmiechem na twarzy- jezeli wogole pojda bo wiele osob stracilo dokumenty tozsamosci...?

czy dla nich najwazniejsze jest w chwili obecnej glosowanie??

NIE....

po pierwsze.... powinni przelozyc wybory na jesien- ALE nie zrobia tego bo sie boja..a boja sie tego, ze straca poparcie - dlatego, ze oficjalne gadanie o pomocy dla powodzian spelznie na niczym i ludzie poraz kolejny zostana oszukani ( wydymani ) wiec odwdziecza sie glosowaniem na kandydata z innej partii..

po drugie...do koryta pchaja sie ludzie, ktorzy powinni juz dawno zostan odsunieci od wladzy ze wzgledu na waly i przekrety, ktore robili w przeszkosci a polskim mediom, ktore trabily o tym zbyt glosno wkladano perfidnie knebel w usta...( np. skad Pan Tusk ma majatku 2 mln zl jezeli przed zajeciem sie polityka byl goly i wesoly, z pensji posla? płemieła? --- gdzie sie podzialy pienidze Porozumienia Centrum, ktorym rzadzili Kaczynscy?? zniknelo ladnych pare baniek )

po trzecie....Polsce przydala by sie mloda krew, ludzi niezaleznych od partii, starych ukladow...ludzi, ktorzy poznali smak zycia zagranica, normalnego, uczciwego zycia, a nie kretactwa...

howgh

......a jak wygrasz to wcale nie musisz spełniać obietnic przedwyborczych, bo po co masz się wyłamywać.........
"Jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one."

i tu sie mylisz co do mojej osoby, zrobilbym inaczej niz piszesz, aczkolwiek pewnie zostalbym zgnojony przez innych politykow i tak skonczylaby sie moja kariera, znajac zycie zgnoiliby tez polowe mojej rodziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Nowicjusz
i tu sie mylisz co do mojej osoby, zrobilbym inaczej niz piszesz, aczkolwiek pewnie zostalbym zgnojony przez innych politykow i tak skonczylaby sie moja kariera, znajac zycie zgnoiliby tez polowe mojej rodziny[/quote]

No to BiZi do dzieła, trzymam cię za słowo.
Masz już mój podpis na liście, pozostało ci jeszcze tylko 99999.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Coś mi się zdaje że zwykły konfornizm przez was przemawia z tym bojkotowaniem,bo tak jest najprościej. Tym bardziej będąc z "daleka" od problemu.A nie prościej było by się zapisać do jakiejś parti i pokazać jak zrobić żeby było lepiej,a nie tylko gardłować i zażucać innym że są do dupy? Tylko że wtedy i wam by się oberwało co nieco i na was by się inni darli
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
Nie przyłączam się do grupy , ale naprawdę mocno się zastanawiam nad tym czy tym razem wezmę udział w wyborach . Jestem realistką i widzę , że nic się nie zmienia na lepsze , a obietnice polityków pozostają tylko obietnicami ...
Pisaliście wcześniej , że moherowe babcie pójdą na wybory i przez to wygra Kaczyński czyli PIS i będzie tak jak jest , trochę to nie tak , bo dwa lata temu wygrała Platforma bardzo dużą przewagą głosów i przez te dwa lata sami widzimy jak to wygląda . Także mam mieszane odczucia i sama nie wiem co zrobię . Bojkot ? hmm może nie , ale zupełne zniechęcenie na ten moment - niestety tak .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
małgośka napisał:
Nie przyłączam się do grupy , ale naprawdę mocno się zastanawiam nad tym czy tym razem wezmę udział w wyborach . Jestem realistką i widzę , że nic się nie zmienia na lepsze , a obietnice polityków pozostają tylko obietnicami ...
Pisaliście wcześniej , że moherowe babcie pójdą na wybory i przez to wygra Kaczyński czyli PIS i będzie tak jak jest , trochę to nie tak , bo dwa lata temu wygrała Platforma bardzo dużą przewagą głosów i przez te dwa lata sami widzimy jak to wygląda . Także mam mieszane odczucia i sama nie wiem co zrobię . Bojkot ? hmm może nie , ale zupełne zniechęcenie na ten moment - niestety tak .

Brakowało przed dwoma laty tego żeby PO miał 2/3 mandatów to wtedy by się okazało jak bardzo chcą zmienić prawo w PL (np zmiana konstytucji) a tak to tłumaczenie że PSL czy prezydent ich blokują itp. co nie zmienia faktu że gówno zrobili będąc u władzy, a za niedługi czas wyjdą ich szwindle i obsadzanie stołków czy wygrywanie przetargów przez kogo trzeba (taka mentalność całej "elyty" politycznej.)

Głosować nie ma na kogo, jak już to tylko przeciw komuś kto się nie nadaje zupełnie na "prezia"
Wielu pewnie się zastanawia czy by nie iść zagłosować na gajowego żeby tylko kopia zapasowa nie wygrała wyborów.

Ludzie oczekują rewolucji bo ci co są w polityce to sie do niczego nie nadają (jedni gorsi od drugich), ale rewolucji nie będzie.
Trzeba odczekać ze dwa pokolenia żeby zmienił się sposób myślenia i postępowania w naszym narodzie.
"Z GÓWNA BATA NIE UKRĘCISZ"

(a tak w ogóle to mistrzostwa są teraz i to jest najważniejsze)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Zuzu napisał:
[quote]małgośka napisał:

(a tak w ogóle to mistrzostwa są teraz i to jest najważniejsze)

Tez tak mysle. Chyba to byl jakis poroniony pomysl z ta katastrofa aerodynamiczna pod Smolenskiem.
Nie dosc, ze powodz, to jeszcze mistrzostwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
oto najnowszy trend ......POLITYKA MIŁOŚCI DYSTYNGOWANEJ
.
.
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Ach, po prostu przestaja byc niesmiali i powoli wracaja do tradycyjnych wartosci

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
No Panowie ale k.rwa pieknie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Niech żyją igrzyska huraaaaaaaaaaa.Niech żyje zabawa i dziewczyna mloda.Chyba tak to bylo w piosence?
I owszem,można w ten sposób. A później żuci się jakieś parę groszy biednym czy też poszkodowanym w jakimś katakliźmie i jesteśmy okej.Zaprawdę,niska jest ta wasza świadomość regół życia społeczno-politycznego.Teraz , gdy się ma tę pracę tutaj i można żyć na jakimś poziomie to możemy mędrkować.Ale pewnie nie jeden z was ma rodziców lub starszych krewnych,którzy żyją na głodowych rentach i emeryturach.Na dodatek być może straciło dorobek życia w tych powodziach. Oni też mają krzyczeć huraaaaaaaa? Dylemat włściwego wyboru zawsze będziemy mieć,bez względu na przynależność polityczną.Zwłaszcza my polacy. Jednakże jeśli nie będziemy w tym uczestniczyć,to jakie będziemy mieli prawo do krytykowania tego co się dzieje w kraju?Lub też żądąć czegokolwiek jak przyjdzie pora wracać,a na pewno przyjdzie taki czas. Czy nie jesteśmy im winni tego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok